Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

környezetvédelem

2020. 11. 27. 00:00:00
CO2 kompenzálás és munkahelyteremtés - bambusz ültetéssel
Csaknem minden tevékenységünkkel üvegházhatású széndioxidot termelünk: utazással, ételek előállításával, szállítással, lakásunk fűtésével, tévézéssel, ruhák vásárlásával, stb. Az évi 35 milliárd tonna (azaz fejenként átlagosan kb 4 tonna!) kibocsátott CO2 okozza a Föld átlaghőmérsékletének emelkedését, azaz globális felmelegedést, ami rendkívüli és lassan visszafordíthatatlan veszélyt jelent a bolygó teljes élővilágára.
2020. 06. 21. 12:08:19
Ezért figyelj oda az FSC tanúsítványra!
A Forest Stewardship Council, vagy röviden FSC a legnagyobb erdőgazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezet a világon. A „forest” szó hallatán Magyarországon főleg faerdőkre gondolunk, ám az FSC ellenőrzési körébe tartoznak a számunkra kiemelten fontos bambuszerdők is. Az FSC fő célja, hogy segítse a közösségek és a természet számára is fenntartható erdőgazdálkodások létrehozását.
2020. 06. 21. 10:58:42
Mi az a B Corp tanúsítvány és miért olyan fontos? Elmondjuk!
Egy vállalkozás sikerességét legtöbbször pénzügyi eredményeivel mérik, ám ennek a "módszernek" van egy komoly hiányossága. Az értékelés teljes egészében figyelmen kívül hagyja a cég társadalomra és környezetre gyakorolt hatását. Épp ezért próbálja meg újradefiniálni az üzleti siker fogalmát a 2006-ban indult „B Lab”. Az amerikai nonprofit szervezet kidolgozott egy független értékelési rendszert, hogy ezzel segítsék a fenntartható gazdaság megteremtését. Ha egy cég megfelel ezen a szigorú feltételrendszernek, akkor megszerezheti a rangos B Corporation tanúsítványt.
2020. 04. 22. 19:38:47
Naponta 27 ezer fát húzunk le a WC-n
Naponta körülbelül 270 ezer fa végzi hulladékként; ennek a szemét mennyiségnek körülbelül a 10%-át a toalettpapírok adják. A világszinten növekedő kereslet ráadásul tovább ront a helyzeten.